Apple patenta un mètode per carregar inalàmbricament els teus dispositius

Generalment la patent es relaciona amb tècniques i aparells que ofereixen quantitat suficient d’energia de manera sense fil a dispositius dins d’un entorn de càrrega sense fil.

En una de les propostes, la càrrega sense fil pot incloure diversos dispositius de computació com un ordinador, tablet, etc.

En altres casos, una font sense fil d’energia es podrà usar per alimentar inalàmbricament diferents dispositius electrònics com un iPad o iPhone que incloguin una font d’alimentació portàtil per poder utilitzar-los en moviment.

La patent d’Apple revela que el seu nou sistema pot usar una font d’alimentació de camp de ressonància magnètica de curt abast (Near Field Magnetic Resonance -NFMR) oculta dins d’un iMac o Mac Pro (o un Apple TV, afegim nosaltres).

Canvi intel·ligent de font d’alimentació

Per acabar, Apple indica que en alguns casos la capacitat de l’ordinador d’oferir alimentació directament al Magic Mouse pot veure’s reduïda per diversos factors, com a interferències d’altres dispositius. En aquest cas, el teclat d’Apple actuaria com a re-amplificador de manera que una porció de l’alimentació rebuda pel teclat des de la font d’alimentació NFMR podria passar-se a través de la unitat de re-amplificació en el teclat. D’aquesta forma, qualsevol pèrdua experimentada pel Magic Mouse pot ser esmenada per l’alimentació rebuda a través del teclat.

A finals de Novembre de 2012 descobrim la primera sol·licitud de patent d’Apple per a un sistema de càrrega sense fil. Al setembre d’aquest any Apple ha mostrat una segona part on s’aprofundeix en el sistema.

Font: Faq-Mac