Realitzar una còpia de seguretat amb Time Machine

Un dels problemes amb els quals ens trobem habitualment, en tractar amb equips amb problemes, és la possibilitat de la perdua de dades, que sol ser de les coses més traumàtiques per al client.

Apple ofereix una solució molt fàcil integrada al mateix sistema operatiu, per tindre la teva informació fora de perill i les còpies de seguretat sempre al dia, aquesta funció es diu Time Machine i et permet realitzar automàticament una còpia de seguretat de les teves dades personals, incloses les teves apps, música, fotos, correu electrònic i documents.

Tot i que és una utilitat que està disponible desde fa molt de temps i molta gent la coneix, hem observat que no tothom la sap utilitzar, per això donarem unes senzilles instruccions perquè sàpigues treure-li partit.

Per a fer còpies de seguretat am Time Machine només necessites un dispositiu d’emmagatzematge extern de, com a mínim, la mateixa capacitat que el teu disc dur. Després de connectar-ho i seleccionar-ho com a disc de còpia de seguretat, Time Machine realitza automàticament còpies de tota la informació del teu equip i actualitzacions cada hora. Les còpies de seguretat més antigues s’aniran eliminant quan el disc de còpia de seguretat s’ompli.

Per a configurar-ho bastarà amb connectar l’HD extern al port USB, USB-C, Thunderbolt o al port que correspongui, si es la primera vegada que ho fas, el propi equip et preguntarà si vols utilitzar aquest dispositiu com a còpia de seguretat Time Machine, li dius que sí i ja està, així de fàcil.

Així i tot, si no t’ho pregunta, perquè aquest disc ja l’havies fet servir o per qualsevol altre motiu, configurar-lo tampoc es difícil.

  1. Obre les preferencies de Time Machine al menú Time Machine de la barra de menús. També pots seleccionar el menú Apple > Preferències del Sistema i a continuació fer clic en Time Machine.
  2. Fes clic a Seleccionar disc de còpia de seguretat.

Important, si el disc que has seleccionat no té el format necessari per a Time Machine, se t’indicarà que l’esborris. Fes clic a Esborrar per a continuar. Això elimina tota la informació en el disc de còpia de seguretat pel que vés amb compte si utilitzes un disc on ja tinguis informació.

Una vegada que selecciones un disc de còpia de seguretat, Time Machine comença immediatament a realitzar còpies de seguretat periòdiques de manera automàtica i sense necessitat de més acció per part teva.

La primera còpia pot portar molt de temps depenent entre d’altres factors, del volum d’informació que disposis, encara que podràs continuar fent servir el Mac durant el proces. A partir d’aquí, Time Machine realitza la còpia de seguretat únicament dels arxius que hagin canviat des de l’última còpia de seguretat realitzada. D’aquesta manera, les següents còpies triguen menys temps.

Per a iniciar una còpia de seguretat manualment, tria Realitzar còpia de seguretat ara al menú de Time Machinea la barra de menús. Fes servir el mateix menú per a comprovar l’estat d’una còpia de seguretat en curs.

Esperem que aquesta informació et sigui útil i com sempre, si tens qualsevol dubte o consulta pots contactar amb nosaltres.